Synnytyskokemukseni – ryhmä synnyttäneille

Synnytyskokemuksia käsittelevä ryhmä on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet palaamaan synnytykseen eri näkökulmista; jotka kaipaavat ymmärrystä, hemmottelua sekä mahdollisuutta ottaa opiksi ja suuntautua eteenpäin.

Synnytyksestä voi olla kulunut lyhyt tai pitkä aika. Koskaan ei ole liian myöhäistä!

Ryhmä kokoontuu viikon välein yhteensä viisi kertaa perjantaisin 3.5 – 31.5 klo 17-19.

Synnytys on elämän tärkeimpiä siirtymäriittejä. Jokaisen lapsen syntyessä nainenkin syntyy äidiksi joko ensimmäistä kertaa tai kasvaneen perheen äidiksi. Synnytys muuttaa naista ja tuo paljon uutta elämäänsä. Synnytys pakottaa riisumaan vanhan kuoren pois, se kutsuu herkistymään ja ottamaan vastaan uuden, vielä tuntemattoman tulevaisuuden. Synnytyskokemus vaikuttaa naisen identtiteettiin ja minä-kuvaan.

Synnytys on voimallinen tapahtuma, jonka aikana tapahtuneet, monesti hyvinkin pienet asiat voivat jäädä mietityttämään vielä pitkään. Siksi on tärkeää tarkastella ja hyväksyä synnytyskokemuksensa riippumatta siitä, oliko se positiivinen, traumaattinen tai jotakin siltä väliltä. Kaikenlaisista synnytyksistä mahdollisesti löytyy voimannuttava näkökulma.

Tapaamiset kestävät 2 tuntia, ja niihin sisältyy mm:
– Tietoa synnytyksen vaikutuksesta naisen elämään, rooleihin ja omien rajojensa asettamiseen
– Äitiysfysioterapeutti Liisa Kinnusen jakamaa tietoa ja ohjeistus lantiopohjan ja vatsalihasten palautumiseen synnytyksen jälkeen
– Synnytyskertomuksia ja kokemusten tarkastelua dialogisten ja Birthing from within (synnyttämistä sisältäpäin)-menetelmien avulla
– Tunneliikuntaa ja tunnemaalausta kehotunneterapeutti Tiina Rissasen ohjeistuksella
– Sulkemishierontaa Rebozo-liinalla
– Itsehoidon harjoittelua: suolaseremonia ja jalkakylpy.

Hinta 160EUR sisältää yhteensä 10 tunnin lähiohjauksen ryhmässä, kolmen asiatuntijan kohtaamista ja ohjausta, hemmotteluhoitoihin tarvittavan materiaalin, suljetun keskustelufoorumin myös tapaamisten välissä sekä sähköposiviestit lisämateriaaleineen.

Paikka: kodikkaat Rovaniemen Steinerkoulun iltapäiväkerhon tilat osoitteessa Viirinkankaantie 1 (käynti Keltakankaan puolelta), 96300 Rovaniemi

Ilmoittautuminen 2.5.2019 mennessä. Lisätietoa Sintija Dutka, 0405710606, sintija.dutka@gmail.com

Sintija on synnytysvalmentaja, synnytys- ja kotidoula, koulutettava Red Tent Postpartum -doula, Dancing for Birth -ohjaaja, tunnevyöhyketerapian opiskelija Kairon Instituutissa, dialogiosaaja (THL).

Ryhmä toteutuu mikäli ilmoittautuneita on ainakin 6.

Peruutus on maksuton viimeistään 3vrk ennen valmennuksen alkua. Peruutuksesta voi ilmoittaa sähköpostitse tai puhelimitse/tekstiviestillä. Myöhemmistä peruutuksista tai peruuttamatta jätetystä varauksesta veloitetaan kokonaan.