Doula Sintija

DSC_0249

Palvelen Rovaniemellä ja lähialueella.

Uuden elämän luominen odotuksen, synnytyksen ja syntymän kautta on maailman suurin ihme. Ihmeellistä on myös tämän ajallisesti suhteellisen lyhyen kauden kyky voimaannuttaa nainen ja hänen perheensä loppuelämäksi.

Luonto on antanut naiselle lähes maagisen kyvyn synnyttää. Doulana haluan tukea tätä luomisprosessia rakkauden, hyväksynnän ja tietoisuuden kautta.

Kiinnostukseni synnytysasioihin kasvoi luontevasti omien lasteni syntymien kautta vuosina 2008 ja 2010. Synnytykseni olivat aktiivisia ja lempeitä perhesynnytyksiä Lapin keskussairaalassa. Vuona 2015 sain kokea lempeän ja rauhalisen vesisynnytyksen kotona Rovaniemellä.

Doulana arvostan valmistautumista synnytykseen ja sen tuomiin muutoksiin. Raskauden aikana alkanut, luotettava ja jatkuva tuki on tärkeää. Tapaamistemme aikana voimme kokeilla erilaisia asentoja, hengittämis- ja rentoutumistekniikoita sekä keskustella perheitä askarruttavista asioista liittyen raskauteen, synnytykseen ja varhaiseen vauvanhoitoon. Pystyn palvelemaan perheitä suomeksi, englanniksi, osittain venäjäksi ja latviaksi. Tarjoan myös sähköposti- ja puhelinkeskustelumahdollisuutta.

2008.3.25_6day holdVanhempana ja doulana pyrin olemaan läsnä ja tarjoamaan mahdollisuuksia sekä lapsilleni että doulattaville perheille sisäisen äänensä kuuntelemiseen, kehon viestien huomaamiseen ja luonnolisten aistiemme käyttämiseen. Uskon, että jokainen on oman kehonsa ja mielensä asiantuntija. Minusta on tärkeää, että äiti pystyisi nauttimaan vauva-arjesta ilman tarvetta perustella valintojaan.

Vuodesta 2014 tarjoan ammattilaisen sertifioitu synnytysdoulan palveluja, synnytysvalmennuksia ja muitta palveluja Rovaniemellä ja lähialueella. Olen doulannut kahdeksan perhettä. Niiden kautta olen päässyt mukaan erilaisiin synnytyksiin, mm normaaliin fysiologiseen synnytykseen, epiduraali synnytykseen, kotisynnytykseen ja keisarileikkaukseen. Näissä synnytyksissä puolisot olivat mukana.

Vedän kuukausittain Aktiivinen synnytys ry:n Yhdessä synnyttämään – synnytyskeskusteluiltoja Rovaniemellä marraskuusta 2012. Olen yhdistyksen aktiivinen jäsen, paikallistoiminnan vetäjä ja kirjoittanut jutut Aktiivinen synnytys ry:n Sydänääni lehteen.

Kevällä 2014 kävin Doulakkan synnytysdoulien sertifiointi kurssissa. Syksyllä 2012 kävin Doulakkan järjestämän doulaperuskurssin. Doulan ominaisuudessa aloin järjestää Rentoutuminen synnytyksessä – keskusteluiltoja harjoituksineen syksyllä 2013. Doulana neuvon ja autan perheitä löytämään sopivia harjoituksia varsinkin silloin, kun perheet toivovat puolison/tukihenkilön roolin ja taitojen vahvistamista synnyttävän äidin tukemista varten synnytysaaltojen aikana.

Olen ollut Lapin ensi- ja turvakodin vapaaehtoisdoula v. 2011 – 2014.

Olen suorittanut Dancing for Birth TM eli synnytystanssiohjaajan koulutuksen Amsterdamissa, Hollannissa heinäkuussa 2013. Olen vetänyt synnytystanssitunteja syksystä 2013. Tästä voit lukea enemmän synnytystanssitunneista ja löytää seuraavien kurssien ajankohdat.

Vanhempana minulla on sekä kokemusta että jatkuvaa ja syventyvää kiinnostusta ja tietämystä luonnollisesta ja aktiivisesta synnytyksestä, täyspitkästä imetyksestä, kestovaippojen käyttämisestä, vauvan kantamisesta, vauvantahtisesta syömisestä (Babyled weaning) ja sormiruokailusta, kiintymysvanhemmuudesta, lapsen kehityksestä, luonnonmukaisista elämäntavoista ja Montessori-pedagogiikasta.

Kurssit ja koulutukset:

 • Midwifery Today International Conference “Trust, Intimacy and Love – The Chemistry of Connection”, 6.-7.10.2017, Helsinki
 • Red Tend Doula Programe, UK, 2016 alkaen
 • TRE Stressinpurkukurssi, Rovaniemi, 2016.11.19, Tarja Taavo (http://kasvuketju.fi/) ja Maria Nurmela (luonnollisestimaria.wordpress.com)
 • Vertaisryhmän vetämisen ideapäivät, Järjestöpiste JOIKU, 28.-29.10.2016, Rovaniemi
 • Rebozo massage, techniques to use in pregnancy and childbirth, Workshop for doulas and midwives, Thea van Tuyl and Mirjam de Keijzer, 16.-17.07.2016, Latvia
 • Loving the Mother Advanced Doula Skills Workshop, Joy in Birthing (Giuditta Tornetta), Bumi Sehat (Robin Lim), Red Tent Doula Programme (Nicola Goodall), 29.08.2016-2.09.2016, Helsinki
 • Synnytyslaulu kurssi, Voimaannuttava synnytys – toiminnallinen luento, Mother blessing juhlien kurssi, Terhi Nummi, 2.2016, Oulu
 • Penny Simkin, 2 day seminar, 5.2015, Helsinki
 • Verkostokonsulttikoulutus, 2014-2015, THL
 • Childbirth International synnytysvalmentajan kurssi 2014 alkaen
 • Synnytysdoula -sertifiointikurssi (106 tuntia), Doulakka (Veera Gindonis), keväät 2014, Helsinki
 • Imetystuki ry:n Imetystiedon peruskurssi (20 tuntia) 5.10, 6.10 ja 26.10.2013, Rovaniemi osa Doula varhaisen imetyksen tukijana-koulutuksesta
 • Ryhmätoiminnan perusteet -koulutus (6 tuntia), Balanssi ry, 12.10.2013, Rovaniemi
 • Synnytystanssi (Dancing for Birth TM) -ohjaajien kurssi taso 1 ja 2, Amsterdam, Hollanti, 2-3.07.2013 (Stephanie Larsonin vetämä)
 • Äitiysjooga kurssi (12 tuntia), Studio Lilja (Annikki Lavia), 13.3-2.5.2013, Rovaniemi
 • Synnytysdoula -peruskurssi (144 tuntia), Doulakka (Veera Gindonis), syksy 2012, Helsinki
 • Doula – Synnytystukihenkilöperehdytys (5 tuntia), Lapin ensi- ja turvakoti ry, 12.-13.2.2012, Rovaniemi
 • Tukihenkilökoulutus (26 tuntia), Lapin ensi- ja turvakoti ry, 14.11.2011-6.2.2012, Rovaniemi
 • Vapaaehtoisten peruskurssi (11 tuntia), Lapin ensi- ja turvakoti ry, 11.10-1.11.2011, Rovaniemi

Synnytys- ja vauvaelämän ulkopuolella olen opiskellut yhteiskuntapolitiikkaa Jyväskylän yliopistossa kansainvälisen kehityksen ja yhteistyön ohjelmassa ja kansainvälisten projektien hallintaa Rovaniemen ammattikorkeakoulussa. Työelämäkokemukseni on monipuolinen. Viime aikoina olen työskennellyt Rovaniemen kaupungin Kultti-projektissa kehittämässä kulttuurinohjelmaa kotoutumisen edistämistä varten ja Rovaniemen ammattikorkeakoulun LLP Erasmus-projektin suunnittelijana aiheena potilasturvallisuus.

Toivottavasti tarjonnastani löytyy tarpeillesi sopivia palveluja. Kysy lisää, anna palauteta, pyydä juuri Sinulle räätälöityjä palveluja kirjoittamalla sähköpostia (sintija.dutka@gmail.com) tai soittamalla (040 571 0606).

Rakkaudella,
Doula Sintija