Äiti ♥ vauva ryhmä

”Kerho on ollut ihana! Joka viikon kohokohta! Voimauttava, rento, lämminhenkinen, opettavainen, lempeä, kuntouttava. Ihania naisia ja vauvoja, kivoja kohtaamisia. Kiireetön!
Tulisin ehdottomasti uudelleen ja suosittelen kaikille. Ehkä parasta on ollut se, että äitien ja vauvojen tarpeita on kuunneltu ja kunnioitettu. Kiitos!! – 2kk vauvan äiti –

Voimaa äitiyteen ryhmät:

ALKU ryhmä on suunniteltu äideille vauvoineen 0 – 4kk (6kk). Toivoisin, että olet nauttinut vauvakuukaudesta ja tutustunut vauvan kanssa rauhassa kotona synnytyksen jälkeen. Jos fyysinen palautuminen synnytyksen jälkeen mietityttää ja et ole varma vielä fyysisistä harjoitteluista, kysyy lääkärin mielipidettä esimerkiksi synnytyksen jälkeisen tarkastuksen yhteydessä ennen kun liityt ryhmään. Toki otamme avoimin käsin vastaan, jos haluat osallistua myös aikaisemmin. On tärkeää, että imetys / vauvan ruokinta sujuu myös kodin ulkopuolella ja lähteminen kotoa tuntuu mukavalta ajatukselta.

Ryhmän ideana on voimavarojen löytäminen äitiyteen ja arkeen vauvan kanssa. Keskipisteenä olet sinä – ÄITI – NAINEN. Ryhmän tapaamiskerroilla on aina tietty aihe, esimerkiksi synnytyskokemus, oma jaksaminen ja omien voimavarojen kartoittaminen, vauvan käsittely ym., jota käsitellään yhdessä sekä toiminnallisesti että keskustellen. Tarkoituksena on luoda verkostoa samassa elämäntilanteessa olevien kanssa; oppia, jakaa ja rohkaista. Jokaisella kerralla tehdään myös jokin harjoite musiikin kera, joka tukee palautumista synnytyksen jälkeen (tanssia, venyttelyä, lantiopohjalihastreenejä, rentoutumista). Ryhmän aikana tehdään sulkemishierontaa Rebozo-huivilla ja valmistellaan voimakoru äidille, joka samalla palvelee imetyskoruna vauvallesi. Toivoisin, että äitinä ja naisena löydät keinoja hoitamaan myös itseäsi. Siksi tapaamiset keskittyvät pääsääntöisesti Sinuun – hemmotellaan toisiamme, opimme itsehoitokeinoja, yksinkertaisia harjoitteluja, joita voit tehdä myös kotona vauvan kanssa.

JATKO ryhmä on suunniteltu äideille vauvoineen n 5-9kk. Vapaiden ja ohjattujen keskustelujen ja toiminnan kautta naisen oma tapa olla äiti vahvistuu (aiheet osallistujien tarpeista). Opitaan itsehoitokeinoja (mm. mindfulness, liikkumista, tanssimista vauvan kanssa). Opitaan vuorovaikutusta tukevia leikkejä vauvan kanssa (aistiliset, musikaaliset). Valmistamme helppoja leikkivälineittä omin käsin, käyttäen mm. Montessori ideoita ja kotoa löytyviä materiaaleja.

Ryhmät kokoontuvat yhteensä 6 kertaa.

Ryhmien kokoontumisille on varattu aikaa kaksi tuntia. Silloin ohjattua toimintaa on 1,5 tuntia. Noin varttitunnin verran ennen ja jälkeen jää aikaa vauvan hoitoon ja rauhalliseen siirtymiseen paikasta toiseen. Myös toiminnan aikana voit vapaasti vastata vauvan tarpeisiin – syöttää vauvaa, vaihtaa vaippaa, rauhoittaa vauvaa tai vaikka ottaa etäisyyttä tilanteesta. MLL:n Perhetoimintakeskuksen tiloista löytyy erillinen vauvanhoitohuone.

Ryhmien rakenne toistuu kerrasta toiseen ja sisältää mm. äitien ja vauvojen alkupiirin, aiheen liittyvää toimintaa, kehollista tekemistä, lantiopohjalihasten harjoittelua, äitien ja vauvojen loppupiiriä.

Kysyy rohkeasti lisää Sintijalta puhelimitse 040 571 0606 tai sähköpostitse sintija.dutka.gmail.com

 

Olen jo pitkään haaveilut postpartum- eli synnytyksen jälkeisestä doulaamisesta. Loppukesästä 2016 osallistuin Loving the Mother -retriittiin, mistä sain varmuutta keskittyä työssäni naisten ja perheiden voimaannuttamiseen. Aloitin myös Red Tent Doula -koulutusta syksyllä 2016, jossä paneudutaan äidin hoivaamiseen ja palautumiseen synnytyksen jälkeen. Vielä kokonaisen vuoden (tai jopa kolme) synnytyksen jälkeen naisessa tapahtuvat isot muutokset ja kasvaminen uudeksi naiseksi ja äidiksi. Haluan tukea tätä matkaa. Kiitollisena ja innolla sitä saan toteuttaa ryhmän vetäjänä.